Namibië, Zambia, Malawi: onderweg

Beste iedereen,

We vertrekken vandaag voor een lange tocht door Zuidelijk Afrika! We vliegen naar Windhoek in Namibië, waar we onze 4WD huurauto ophalen, tanken, boodschappen doen en op ons gemak 800 km in 3 dagen rijden naar Ruacana, in het ruige Noordwesten van Namibië, tegen de grens met Angola aan.

Daar beginnen we aan een 4WD-kampeertocht van het Zuid-Afrikaanse bedrijf waar we al allerlei tochten mee gedaan hebben in Zuidelijk Afrika, om 12 dagen lang kriskras door het wilde, bergachtige, woestijnachtige “Kaokoland” te reizen, een prachtig gebied in Namibië. We zullen stapvoets van rots naar rots over hele moeilijke bergpassen rijden, hopelijk mooie watervallen en woestijnolifanten zien, slapen in tentjes en eten bij het kampvuur.

Hierna hebben we een week de tijd om 1.500 km door Namibië te rijden naar het begin van de volgende tocht, vlak buiten Livingstone (van de Victoria Watervallen) in Zambia, aan de Zambezirivier. We gaan deze week rustig rijden, onderweg wat met z’n tweetjes rondkijken en proberen wat te rusten. Daarvoor hebben we 3 nachten in een stadje vlakbij het Waterberg plateau gepland, en 2 nachten vlakbij de Caprivi-Strip aan de Kvango Rivier geboekt.

In Livingstone haken we weer aan bij de tweede 4WD-kampeertocht van ruim 2 weken door de natuurreservaten van Zambia en Malawi. Deze tocht wordt pas voor de tweede keer gedaan en is dus nog een beetje in de ontwerpfase, en dat vergt misschien nog iets meer flexibiliteit dan je normaal gezien al nodig hebt!

De tocht eindigt terug in Livingstone, waarna we weer ruim 1.500 km moeten rijden in 4 dagen tijd naar Windhoek en van daaruit naar huis vliegen…

Al met al maken we in deze zes weken heel wat kilometers dus, maar hopelijk ook een hele mooie gevarieerde rondreis door Namibië, Zambia en Malawi; Namibië een deel waar we nog niet geweest zijn, Zambia de mooie wildparken en landschappen, en Malawi omdat het kan 😉 We slapen met z’n tweetjes onderweg in B&B’s die we van te voren al geboekt hebben, voor onze eigen gemoedsrust, en tijdens de tochten slapen we in tenten, eten we bij het kampvuur en worden we begeleid door ervaren gidsen die ons van alles vertellen over de geschiedenis, landschappen, culturen en dieren onderweg, en voor ons koken en de tenten opzetten. Geen idee hoe vaak we internet hebben, maar we zullen proberen regelmatig iets te posten!

groetjes,

Hans en Jooske

3 thoughts on “Namibië, Zambia, Malawi: onderweg

  1. What a great trip. We loved Namibia & Zambia. We leave is just a few short days for Uganda and Rwanda! We’ll look forward to reading your posts when we return. Happy Travels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *