Wij houden van reizen, hebben ieder al alle 7 continenten bezocht en willen samen nog zo veel zien in de wereld, dat we constant bezig zijn met het bedenken en plannen van nieuwe reizen. Op deze site willen wij een indruk geven van onze reizen; samen en ook voordat we elkaar leerden kennen.


Wie ben ik: Hans


Ik ben geboren in 1958 en woon al heel mijn leven in dezelfde stad.

Na 12 ambachten en 13 ongelukken heb ik samen met mijn zus een succesvol eigen bedrijf gehad. Mede naar aanleiding van haar overlijden in 1993, heb ik in 1997 onder andere een heftige burn-out gehad en werk ik niet meer. Ik ben nu Ďhuismaní (met werkster ). Mijn dochter woont op zichzelf en mijn zoon studeert maar woont gelukkig nog thuis.

Ik ben altijd aangetrokken geweest door 'verre plaatsen en vreemde namen'. Met mijn eerste vrouw heb ik, voor zover geld, tijd, kinderen en carriŤre dat toe lieten, al zoveel mogelijk gereisd. Na lange tijd alleen te zijn geweest heb ik in Jooske een nieuw 'reis'maatje gevonden en hebben we meestal het geld en de tijd om ons, steeds veranderende, wensenlijstje af te werken. En sinds 4 juni 2010 kan ik deze reizen met mijn vrouw maken aangezien Jooske en ik op die datum getrouwd zijn.

Al met al ben ik voor korte of langere tijd in de volgende landen geweest (Ik heb geprobeerd de volgorde (van links naar rechts) van het eerste bezoek aan te houden):

BelgiŽ

Luxemburg

Duitsland

Frankrijk

Oostenrijk

U.S.A

Egypte

ItaliŽ

Griekenland

Voormalig JoegoslaviŽ

Denemarken

Zweden

Noorwegen

IsraŽl

Groot-BrittanniŽ

Monaco

TunesiŽ

Zwitserland

Turkije

Spanje

Andorra

China

Hong Kong

Thailand

Singapore

MaleisiŽ

Marokko

Portugal

Zuid-Afrika

NamibiŽ

Botswana

Zambia

Finland

AustraliŽ

ArgentiniŽ

Antarctica

JordaniŽ

SyriŽ

Libanon

Faro Eilanden

IJsland

Ecuador

Mozambique

BraziliŽ

Bolivia

Peru

Chili

Zimbabwe

Angola

Congo

Sao Tomť & Principe

Benin

Togo

Ghana

Sierra Leone

Gambia

Senegal

Noord Korea

Rusland

Nieuw Zeeland

Japan

Zuid Korea

Mexico

Turkmenistan

Oezbekistan

KirgiziŽ

Iran

EthiopiŽ

Landen waar ik "een beetje" ben geweest tijdens onze wereldreis in 2015 - we mochten of konden niet aan land gaan:

Saudi ArabiŽ

Vietnam

Panama

En de "gebieden" waar ik ook geweest ben en het gewoon leuk vind om er een vlaggetje van te kunnen plaatsen:

Palestijnse Gebieden

Aboriginal land

Galapagos Eilanden

Spitsbergen

Wie ben ik: Jooske


Ik ben geboren in 1979 in Nederland, maar ben toen ik 3 was met mijn ouders mee naar het buitenland gegaan, waar wij tot mijn 16e achtereenvolgens in Brunei, Nigeria, Nederland en Engeland gewoond hebben. Vanuit Brunei gingen we weleens naar Borneo of zelfs een keer naar Hong Kong onderweg naar Nederland. Als we verlof hadden bleven we altijd bij mijn oma in Nederland, of gingen in de zomer en/of winter naar Zwitserland om te skiŽn en wandelen.

Toen ik 16 werd kwam ik naar Nederland om mijn middelbare school af te maken en daarna te gaan studeren. Ondertussen woonde mijn ouders in Colombia en daarna Venezuela, waardoor ik tot mijn 20e tijdens iedere vakantie nog regelmatig naar Zuid Amerika heen en weer pendelde!

Tijdens mijn 2e studie ontmoette ik Hans, en tijdens mijn stage ben ik bij hem komen wonen. Toen ik afgestudeerd was realiseerde ik mezelf dat ik niet leef om te werken maar werk om te leven. Hans reist heel graag, en ik had weliswaar veel gereisd maar weinig gezien, dus wij hadden natuurlijk heel veel landen die we graag wilde zien!

Omdat we de ruimte wilde hebben om als het uitkwam 2 maanden (of meer) achter elkaar weg te kunnen zijn heb ik toen ik ging werken bewust gekozen om op uitzendbasis te werken, vanwege de vrijheid en flexibiliteit dat dat mij geeft. Zo kunnen we reizen zoveel als we willen, kunnen we samen zijn en kunnen we de dingen doen die belangrijk zijn voor ons. En tussen de reizen door werk ik!

De "wereld-site" is ons digitaal fotoboek en reisverslag, en groeit constant mee met onze reizen. Ik bedenk het meeste en voer alles uit, maar Hans denkt ook mee, is eindredacteur en helpt altijd mee met de teksten en kleine details goed te krijgen! Ik probeer iedere reis een eigen sfeer mee te geven.

Ik heb de volgende landen bezocht of er gewoond (deze landen heb ik in gewoond.):

Nederland Duitsland Zwitserland Brunei Singapore IndonesiŽ MalaysiŽ Hong Kong Frankrijk BelgiŽ Luxemburg Nigeria Oostenrijk Engeland Turkije Spanje Noord-Amerika ItaliŽ Colombia Venezuela AustraliŽ ArgentiniŽ Antarctica JordaniŽ SyriŽ Libanon Denemarken Faro Eilanden IJsland Portugal Zuid-Afrika Botswana NamibiŽ Zambia Finland Zweden Ecuador Galapagos Eilanden Mozambique Griekenland Noorwegen Spitsbergen BraziliŽ Bolivia Peru Chili Zimbabwe Angola Congo Brazzaville Sao Tomť & Principe Benin Togo Ghana Sierra Leone Gambia Senegal China Noord Korea Rusland Nieuw Zeeland Japan Zuid Korea Mexico Turkmenistan Oezbekistan KirgiziŽ Iran EthiopiŽ

free counters