Waar gaan we binnenkort naar toe:

zomer 2017 :
We hebben, na een paar jaar de lokroep van Afrika te hebben weerstaan, nota bene tijdens onze vorige reis in 2016 al min of meer gelijk toegezegd voor een nieuw tripje in 2017, en dat thuis definitief geboekt. We gaan nu dus twee tochten maken: eentje in het noorden van NamibiŽ naar het ruige gebied van Kaokoland, en dan de tweede tocht is een verkenningstocht (de eerste keer dat het bedrijf het doet met gasten) naar Zambia en Malawi. Voor ons een leuke gelegenheid om wat dieper het midden van Afrika in te reizen.Onze afgelopen 5 reizen:

mei 2017 :
We hebben de Trans-Siberische Spoorlijn, in Rusland, gedaan! De langste spoorlijn ter wereld met 9289 km lang, strekt over heel Rusland van West naar Oost. Dit was voor Hans een droom die hij al 40 jaar had, en voor ons allebei geldt dat het een "epische" reis is en we houden van epische reizen! We hebben de "echte" originele Trans-Siberische Spoorlijn gedaan, dus het traject van Moskou naar Vladivostok, helemaal via Rusland. Onderweg hebben we onder andere Jekaterinenburg, Irkutsk en het Baikalmeer bezocht, en we hebben naast de "geeikte" dingen in Moskou zoals het Rode Plein, de Basil kathedraal en het Kremlin, ook een dagje op eigen gelegenheid een paar oorlogsbegraafplaatsen en het indrukwekkende Victory Park op Poklonnaya Hill bezocht. Het was een hele bijzondere ervaring om zo lang door hetzelfde land te reizen, we hebben genoten van het weer in Rusland zijn, genoten van het onderweg zijn, en wat hebben we veel bomen en vrachttreinen gezien!

maart 2017 :
We zijn naar Groenlandgeweest! We wilden al jaren Groenland bezoeken, maar konden niet goed besluiten hoe. Nu zijn we een week naar Groenland geweest, waarbij we een vierdaagse hondensleetocht gemaakt hebben op bevroren rivieren en door de heuvels van West Groenland, in het prachtige gebied rondom Ilulissat, twee nachten geslapen in een hele eenvoudige jachthut, verder wat dorpjes bezocht, en een beetje een indruk gekregen van Groenland en de kou en hoe je daar kunt leven. Het was tussen de -20 en -25 graden overdag, en mooi weer, en we hebben een prachtige tocht gemaakt! We praten er zelfs over om ooit in de toekomst een vergelijkbare tocht een stuk noordelijker en afgelegener te doen, zo mooi vonden we het...

januari 2017 :
We zijn een weekje gaan winter wandelen in het meerrijke gebiedSalzkammergut in Oostenrijk: lekker relaxen, lekker eten en lekker wandelen in de sneeuw. We hadden erg veel geluk, want het had de week voor ons vertrek flink gevroren en veel gesneeuwd, heerlijk! Ook tijdens ons weekje winters wandelen bleef het snachts vaak sneeuwen en heeft het flink gevroren, tot wel -18! We bleven een week lang in hetzelfde hotel en werden iedere dag naar een ander gebied in de omgeving gebracht waar we konden wandelen. Vlakbij het hotel was het eigenlijk nog het mooist wandelen, in een kleine rotsachtige vallei met een mooi riviertje dat aan het dichtvriezen was en HEEL VEEL ijspegels overal!

november 2016 :
We zijn in november naar EthiopiŽ gegaan, een unicum, want we zijn in 2016 dus twee keer naar Afrika geweest! Maar dan was het ook wel een unieke reis; we zijn namelijk op een vulkanische rondreis geweest naar een van de meest actiefste gebieden ter wereld, het Danakil-gebied midden in de Grote Slenk (Rift Valley) in EthiopiŽ! En we hebben geluk gehad, want het gebied was extreem actief, dus we hebben meerdere dagen naast een overstromende vulkaan gekampeerd, de Erta Ale, en twee dagen in een prachtig kleurrijk gebied van bronnen en zoutafzettingen, Dallol. We zijn nu vast voor de rest van ons leven overvoerd met vulkanische indrukken!

september 2016 :
We zijn, na een paar jaar de lokroep hebben kunnen weerstaan, weer terug naar Afrika gegaan; dit keer naar de Okavango Delta in Botswana, een gebied dat we nog nauwelijks bezocht hadden, en naar Zululand (KwaZulu-Natal) in Zuid-Afrika. We zijn met hetzelfde Zuid-Afrikaanse bedrijfje (en een nieuw opgericht zusterbedrijfje) meegeweest als waarmee we de Kalahari Woestijn, Ivory Trail, Mozambiqueen Zimbabwe door hebben gereisd. Weer met 4WD door de bush rijden, eten bij het kampvuur en slapen in een tent dus! We hebben ervan genoten, en ondanks dat het een vermoeiende reis was, is het Afrika-virus weer keihard terug en zitten we weer allerlei plannen te maken voor tochtjes in Afrika...
... En wat is ons verdere wensenlijstje:

Tja, eigenlijk alles dus...! Maar hieronder vind je een kleine greep uit de wensenlijst:

Harbin-festival in China
Antarctica (opnieuw, de zuidpoolcirkel en later in het seizoen)
Madagascar
Canada
Namib Woestijn
Noord Afrika (de slagvelden van de tweede wereldoorlog)
British Columbia
Noord Soedan
Kenya/Tanzania
Kamchatka
Het hoge noorden van Canada
De Verenigde Staten
AustraliŽ (de Outback en the Northern Territory)
Centraal Afrika (Malawi, Uganda, de gorilla's, de natuur)
De Witte Woestijn, Egypte
PatagoniŽ/ArgentiniŽ
Chili/Peru
Een uitgebreide Zijderoute, van Turkije tot China bijvoorbeeld
Lena Rivier in Ruslandfree counters